ápolónő

Gyógyító Angyalok

Aranyos, kedves betegekkel beszélgettem az este.

Úgy szólítottak: Angyalom..

Elmerengtem mondataikon egy pillanatra, s arra jutottam: Igen, elmerem hinni, hogy az vagyok! És velem együtt egy csodálatos lélekkel megáldott Angyal minden ápolótársam is, még ha nem is hiszi el magáról.

Pedig fontos, hogy tudjuk, miért öltöztünk álruhába, és igenis legyünk büszkék hivatásunkra!

apolo4

Mégis milyen Angyalok az ápolók?

Teljesen  hétköznapinak tűnnek… olyan különleges lények ők, akiket gyakran nem is vesznek észre, mert a földön, közöttünk élnek.

Miért hiszem el? Mert egész lényemmel érzem: Mások vagyunk, mint általában az emberek, mások az értékeink az életben.

Tudod, azt mondta a betegem: ” Az igazi angyalok nem az égen, a felhőkön ücsörögve szemlélnek minket, hanem itt élnek melletted és mellettem, érted és értem születtek..”

Végtelenül jól esett nővérlelkemnek…

Majd folytattuk a gondolatot, immár közösen.

….az angyalszárnyaikat szépen elrejtik, bepréselik a bőrük alá, göndör fürtjeiket kisimítják hajvasalóval , és ledobják gúnyájukat, hogy embernek öltözhessenek. A külsőjüket bár gondosan elrejthetik, mégis kitűnnek. Tulajdonságaik a bájos mosoly, a segítőkészség, és az önzetlen, érdek nélküli szeretet. Nem kérnek, nem vitatkoznak, csak adnak.

Olyanok a hétköznap ápoló angyalai, akiknek küldetésük van az embertársaik iránt, egyfajta szolgálat minden nap. Ott állnak szorosan mellettünk, amikor megszületünk, és ott várnak, mikor búcsúzunk…

Velünk vannak, és elkísérnek az élet útján. Vigasztalnak ha szomorúak vagyunk, támogatnak, ha betegek vagyunk, segítenek mikor gyámoltalanokká, magatehetetlenné válunk. Enni adnak mikor éhezünk, megitatnak ha szomjazunk, ápolnak, mikor kiszolgáltatottá válunk. Akkor ébrednek, mikor mások alszanak, féltőn vigyázzák minden álmunkat.

Körül veszi őket valami hihetetlen bátorság, öröm, és pozitív szemlélet az életről, hisznek a csodákban, drukkolnak a jónak, és sosem félnek. Könnyeiket, bánatukat egy különleges tulajdonságuknak köszönhetően el tudják rejteni előled, ajkukon lágy mosoly ragyog, ha közeledbe érnek. Olykor csak elámulunk földöntúli képességeiken, a velük folytatott beszélgetéseken, a figyelemelterelő vicceiken.

De tudjuk jól – bárhogyan is adják elő, amit mondanak komolyan gondolják, pontosan tudják, hogy miről beszélnek, és mindig valami filozofikus igazságot állapítanak meg az életről. 

ápoló angyalok

Ha kéred tanítunk téged, mint egy igazi Angyalhoz illik…

Mi tudjuk, és ha akarod, megmutatjuk neked is: Mely dolgok legyenek értékeid ebben az egyetlen, oly gyorsan  múlékony életedben.

Megtanítjuk neked: Mondd azt, amit érzel és tedd azt amit gondolsz. Éld úgy az életed, ahogyan megálmodtad, teljen úgy a napod, hogy vigyázol magadra, és segítesz embertársaidnak. Mélyen a szívedbe véssük az örök törvényt – Egy embernek csakis akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.

Megtaníthatunk a szeretetre is, mely a lényünkből fakad, eláruljuk a titkot, mely kíséri napunkat:  Öleld át mindennap szeretteidet, még az előtt gondoskodj róluk, mielőtt látnád őket örökre elaludni.

Most szeress, sírj, cselekedj, bocsáss meg és engedj el számodra fontos embereket. Nem azért, mert most kell, hanem mert most van rá lehetőséged! Meglátod, mennyivel élhetőbb és könnyebb lesz az életed.

Igen, mi tudjuk ezt.

Állj meg néha az utadon, ne rohanj végig, mert az utolsó percben nagyon megfogod bánni! Nekünk elhiheted, milyen illékony is az életed, sok embertől búcsúztunk már napjainkon könnyes tekintettel. Láttunk megbánó, elkeseredett tekinteteket, hallottunk álmokat, melyek már nem valósulhatnak meg. De találkoztunk békét, és elégedettséget sugárzó szemekkel is… és mi már tudunk különbséget tenni.

És az is meglehet…

Mi vagyunk az egyetlenek, akik elfogadnak olyannak, amilyen vagy, amilyennek megteremtettél. Kivételességünknek köszönhetően ismerjük a békesség titkát, az örök bölcsességeket, az egymás iránti tiszteletet és elfogadást.

Mindenkinél jobban ismerjük az emberi lelket. Hisszük, minden ember tiszta szívvel születik, ez az olykor cudar élet teszi erőssé, s emel gyakran falat lelke köré. De ez a fal egy pillanat alatt leomlik… a betegágyon a leggyámoltalanabb, leggyengébb, legkiszolgáltatottabb, legtisztább lénnyé változik mindenki.

…és igen, mi vagyunk azok is, akik legjobban eltudnak rejtőzni, mikor épp nincs szükség ránk, csendesen elvegyülünk a tömegben, és készenlétben várunk a háttérben, hogy baj esetén azonnal elő tudjunk lépni.

Szolgálunk minden tudásunkkal, szeretetünkkel téged…pontosan úgy mint a valódi, igazi Angyalok. 🙂

Képek: google

Találj ránk facebookon is: Ápolónő blog- mindennapjaink oldalon, és legyél részese mindennapjainknak.

Ha tetszett amit olvastál, megoszthatod másokkal 🙂

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!