ápolónő

Hogyan válasszunk étrend-kiegészítőt?

Az ” Nagykönyv” szerint: Egészséges táplálkozás mellett nem igazán indokolt étrend-kiegészítők használata, hiszen egy kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás biztosítja a szervezet egyensúlyi állapotához, élettani működéséhez szükséges tápanyagokat, nyomelemeket, vitaminokat.

Joggal merül fel a kérdés: Vajon mi a helyes táplálkozás?

Miről szól?  A finom paprikás csirkéről, rántott húsról, a szalonnáról vagy a főzelékekről, halakról, magokról? Esetleg a zöldségekről, gyümölcsökről? Vagy tésztáról, pékárukról? Egyikről sem, mégis mindegyikről.

A helyes táplálkozás lényege, hogy olyan ételeket juttassunk a szervezetünkbe, amelyek a optimális felépítéséhez, működéséhez szükséges tápanyagokat megfelelő arányban, formában és mennyiségben tartalmazzák. A gyomorba jutva szervezetünk kivonja a számára nélkülözhetetlen anyagokat: a tejből a kalciumot, a répából a béta karotint, a citromból a C-vitamint, a májból a vasat, a halból a D és E vitamint, és így tovább.
A szervezetünk pontosan tudja, mikor mire van szüksége, és ha megadunk neki minden szükséges tápanyagot, akkor tud tökéletesen működni.
Abban a pillanatban, ha valami hiányt szenved jelez, hogy figyeljünk. Ekkor nyúlunk a különböző tablettákért, kapszulákért.
Fontos tudni azonban: Ezek a termékek nem helyettesítik az egészséges, változatos, kiegyensúlyozott táplálkozást!
etrend
 
Mikor szükséges táplálék-kiegészítőt szednünk?
 
Vannak bizonyos betegségek,( Pl. műtétek, gyomor- bélrendszer betegségei, de elég egy influenzára is gondolni, mikor köztudottan étvágytalanok vagyunk ). Illetve állapotok, mikor egyszerűen nem tudjuk bevinni a szükséges tápanyagokat, illetve szervezetünknek plusz, kiegészítő anyagokra van szüksége. ( Megterhelő sport, drasztikus diéta, várandósság, változókor, időskor, stb)
Emellett ajánlott azoknak is, akik úgy érzik szervezetük messze nem a tőle elvárható fordulatszámon ketyeg. Akik a rendszertelen életvitelük miatt érzik úgy, valami nem stimmel, problémáik adódnak.
 
Mely szempontok alapján válasszunk?

A piac hatalmas, nagyon nehéz eligazodni benne. Többnyire órákig nézelődünk, levesszük, olvasgatjuk, forgatjuk, mire végre dönteni tudunk.

Mindannyiunknak fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amely valóban hatékony, hisz egészségünk akarjuk megőrizni. Sajnos közismert, bizony a kétes eredetű termékekkel többet árthatunk magunknak, mint használnánk. Jobbik esetben csak a pénztárcánknak.

  • Mielőtt vásárolnánk, szánjunk időt a megvásárolni kívánt termék összetételi és használati leírásának elolvasására.
  • Csak ellenőrzött, hazánkban is bevizsgált, és engedélyeztetett terméket vegyünk. Tudomásom szerint minden gyártónak szigorú szabályoknak kell megfelelnie egy egy termék előállításakor, és jól láthatóan fel kell tüntetnie az engedélyezés számát.
  • Amennyiben interneten vásárolunk, nézzünk szét alaposan a gyártó honlapján.
  • Ismert, dokumentált márkát vásároljunk, ne dőljünk be az olcsóbb, bizonytalan eredetű, gyakran hatástalan termékeknek.
  • A szintetikus ( mesterséges ) vitaminok helyett részesítsük előnyben a természetes táplálék kiegészítőket.
  • Minél kevesebb adalékanyaggal rendelkezzen, hatóanyaga a könnyebb felszívódás érdekében oldott legyen.
  • Ne tartalmazzon allergén összetevőket ( glutén, laktóz ) , illetve ne génmódosított, sugárkezelt összetevőkből álljon.
  • Amennyiben kérdésünk, tapasztalatunk lenne a termékkel kapcsolatban, egy olyan hiteles gyártó álljon mögötte, akikkel bármikor megoszthatjuk észrevételünk.pharma-nord

Én személy szerint a Pharma Nord termékei mellett voksoltam, és bátran ajánlom mindenkinek.

Amellett, hogy maximálisan megfeleltek az általam felállított kritériumoknak, még árban is barátságos, valamint női szemmel kellemes, elegáns a csomagolása. ( Nem tudom miért, de nálam ez is sokat számít! 🙂 )

Forrás, és ahol Te is megismerkedhetsz a termékekkel: Itt megtalálod. illetve a facebook oldalukon: Pharma Nord Magyarország.

 

Találj ránk facebookon is: Ápolónő blog – mindennapjaink oldalon várunk szeretettel!

Amennyiben értékesnek találod, köszönöm, ha megosztod másokkal is.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!