ápolónő

Gyermekek szavai a szeretetről

A gyermekek nagyon őszinték.

Számunkra talán különleges, tiszta, varázslatos és őszinte világban élnek.

Gondolataik, melyeket időnként megosztanak velünk mégis annyira kiforrottak, lényegre törőek, hogy sokszor mi sem tudnánk tisztábban fogalmazni.

A gyermekek szavai, érzései kellemes meglepetésként hatnak ránk, felnőttekre, mert ők olyan dolgokat is könnyeden kimondanak, melyeket mi talán nem tudnánk ennyire tisztán és egyszerűen szavakba foglalni.

Egy rádióműsorban hallottam a következő szösszenetet, egy 9 éves kislányt kérdeztek a szeretetről.

Sikerült elcsípnem pár csodálatos gondolatot:

szereteh3

4 éves korom óta van egy szerelmem. Az óvodában mindig segített, ha elestem, nekem adta az uzsonnáját, ha látta, hogy éhes voltam..

Most már iskolások vagyunk.. Egymás mellett ülünk a padban. néha hazakísér.. olyankor nagyon jó nekem.. Már kimondtam neki, hogy szeretem, és ő is mondta nekem..

Ennek 2 éve. Azóta nem mondtuk egymásnak, de szerintem nincs is szükség rá, hogy még egyszer kimondjuk..”

Ebben a pár mondatban, talán minden emberi érték benne van: Az ártatlan, tiszta, őszinte szeretet, egymás iránti tisztelet,  bizalom, önzetlenség, udvariasság, figyelmesség. Nincs szükségük szavakra, tetteikkel éreznek.

Kár, hogy miként felnőtté válunk, és változunk a minket körülvevő világban, az életünkben adódó nehézségek, sérelmek, a rohanó napjaink kiölik belőlünk eme gyönyörű gyermeki lelkünket.

Szavaikon olykor nem csupán elmosolyodunk, hanem gyakran el is gondolkodunk…

Hogyan vélekednek a 5-9 éves gyermekek a szeretetről?

 

“Anya szerint a szívünkkel szeretünk. Szerintem is azért van, hogy tudjak szeretni. Legyenek barátaim. Azt szeretem, aki a barátom. Ha összeveszünk, akkor kibékülünk…”

A szeretet az, mikor a kakaós csigád közepét odaadod..

Amikor nagyinak begyulladtak az ízületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is ízületgyulladása van. Ez a szeretet.”

A szeretet az, amikor az étteremben odaadod másnak a sült krumplidat, anélkül, hogy te kérnél az övéből.”

A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, hogy biztosan finom-e.

” A szeretet szerintem az, amikor nem bántjuk egymást…”

A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.”

a_fa_alatt

” Szerintem az a szeretet, hogy ha a felnőttek megígérnek valamit, akkor azt betartják. Még akkor is, ha csúszik az út.”

“Ma anya nagyon megijedt, mert magas volt a nagypapa vérnyomása. Felszökött az égig a vére, azt mondták… szerintem az ijedés a szeretet.”

“Hagyom, hogy a nővérem állandóan szorongasson engem, mert anyu azt mondta, hogy csak azért csinálja, mert szeret. Ezért a kisöcsémet én is mindig megszorongatom.”

Nekem az a szeretet, mikor anyu vagy apu elkészíti nekem a spenótot, és én megeszem…

A szeretet az, ami megnevetett, amikor fáradt vagy.”

” A szeretet az, mikor elmondod egy fiúnak, hogy tetszik az inge, erre ő ezután minden nap azt hordja “

” A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást.”

 

 Bizony…

 Csodásan tiszta lelkükkel olyan bölcsességeket mondanak, amelyeket nekünk, felnőtteknek is érdemes lenni megfogadni  napjainkon. 🙂

 

Képek: google

Forrást itt megtalálod.

Csatlakozz hozzánk facebookon is: Ápolónő blog mindennapjaink oldalon várunk szeretettel téged is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!