ápolónő

Tippek, ha magányosan töltöd a karácsonyt

Karácsony.

Az emberek többsége izgatottan készülődik, előre eltervezi a menüt, díszíti a lakást, lázasan ajándékokat vásárol, amivel meglepheti szeretteit. Ideális esetben várjuk, szeretettel és örömmel készülődünk rá.

Azonban sajnos nem mindenkinél zajlik az ünnep meghitten és családdal körülvéve. Sokan kétségbeesnek, ugyanis magányosan kell töltenie a szeretet ünnepét, a karácsonyt.

Mi jelenthet segítséget ilyenkor?

A legfontosabb: Egyszerűen próbáljuk elfelejteni, hogy egyedül kell lennünk, mert így hozta a sors. Felesleges arra gondolni, hogyan fogunk ezen a két napon teljesen kiborulni, mennyi zsepit sírunk tele, ehelyett inkább azon dolgozzunk, milyen módon kezelhető ez a helyzetünk.

Biztos, hogy ehhez estenként bátorság kell, de ha önsajnálat helyett nyitunk mások felé, gyorsan megszüntethetjük keserves, önmarcangoló gondolataink, és egy szuper ünnepet varázsolhatunk magunknak.

Mosolyogj minél többet és foglald le magad változatos programokkal.

 

Kényeztesd magad!

 

karacsony2Hisz megérdemled, igaz?  Attól, hogy egyedül vagy, még készíthetsz finom a vacsorát, lehet meleg gyertyaillatú a lakás és fényárban úszó az éjszaka. Díszíts kis fát, lepd meg magad olyan rég vágyott ajándékkal, melyet máskor úgysem vennél meg.

Merülj el egy habos, forró fürdőben, bonts fel egy finom bort, majd bújj egy pihe-puha takaró alá egy derűs hangulatú könyv, vagy film társaságában.

Attól, hogy egyedül vagy, még nem kell hogy boldogtalan légy és sajnáld magad. Hamarosan új év lesz, amely számos meglepetést tartogathat számodra.

 

Süssünk – másoknak!

 

hajlektalanKitűnően oldja a magányérzetet, ha nem önmagunkra, hanem másokra, a nálunk rosszabb helyzetűekre gondolunk, rajtuk próbálunk segíteni.

Másképp fogjuk látni a saját magányunkat, azon túl, hogy nagyszerű emberekkel ismerkedhetünk össze.

Vigyünk át a szomszédban egyedül élő embertársunknak egy tál süteményt. Vagy útnak indulhatunk, beállhatunk egy segítő szervezethez, melyek jótékonykodással foglalkoznak, így magunk is átélhetjük az ajándékozás örömét.

De akár az első sarokig is elég elsétálni, ahol egy didergő hajléktalannak meleg teát, ételt vagy csak egy takarót ajándékozhatunk.

Az emberi kapcsolatok ápolása azért is fontos lelkednek, mert örömmel és megnyugvással tölt el – azt érezheted, valakinek valóban szüksége van rád.

 

Hívd fel ismerősöd, barátod, családod.

 

karacsonyi-fenyekHa távol élsz rokonaidtól, barátaidtól, ne habozz, hívd fel őket. Beszélgessetek pár szót, meglátod lelked azonnal felmelegszik.

Amennyiben tudod, egy kedves ismerősöd, szomszédod szintén magányosan töltené a karácsonyt, hívd meg, kérdezd meg tőle: Nincs-e kedve 24-én este mézeskalácsot készíteni veled? Nem kell feltétlen egész este együtt lennetek, de egy közös sütögetés eltereli a negatív gondolatokat és elfoglaltságnak is szuper.

De kellemes program lehet sétálgatni a kivilágított városban, és inni egy pohár forró teát utána. Hm? Látod, máris nem vagy egyedül.

 

Csomagolj, kelj útra!

 

udulesHa végképp kiborultál, és rettegsz attól, hogy a négy fal között magányosan telnek el az ünnepek, dobj be pár holmit a bőröndbe és irány. A környezetváltozás mindenkinek jót tesz.

Menj el valahová pár napra. Akár külföldi, akár belföldi úti célt választasz, fő, hogy jól érezd magad. A lényeg, ne éld bele magad az önsajnálatba, hanem fogd fel egy kényeztető ajándéknak magadtól-magadnak. Megérdemled!

 

 Menj el az éjféli misére.

 

karacsonyLátogass el szenteste egy templomi misére még akkor is, ha nem vagy vallásos.

A közeg, a lelki áhítat, a csodás fényben úszó hatalmas templom olyan erővel tölt fel, amely által a bánatos érzésektől megtisztulva, mosolyogva léphetsz be az üres, de oly nyugtatóan meleg lakásba.

 

 

 Aki az év legbensőségesebb ünnepét egyedül tölti, könnyen érezheti magát feleslegesnek, szükségtelennek, kirekesztettnek.

Azonban ha a negatív érzéseinket pozitívvá formáljuk, és általa lelkileg feltöltődünk, meglátjuk nem olyan tragédia magányosan sem a karácsony. 🙂 

 

Képek: Google

Találj ránk facebookon is: Ápolónő blog- mindennapjaink oldalon várunk téged is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!