Ápolónő

Nővéri élet előnyei

Ápoló/Nőnek lenni egy különleges és természetesen szép hivatás. 

Mint minden hivatásnak: Vannak előnyei, hátrányai. De abban szerintem egyetérthetünk, kevés ennyire egyedi létezik. Aki benne dolgozik, jól tudja, miért mondom ezt. 

Korábban már írtam Nektek a nővéri lét megdönthetetlen előnyeiről, – ha ide kattintasz, elolvashatod – most ismét elhoztam Nektek párat.

Forrás: Pinterest.com

Nos, lássuk csak 🙂

Minden napod másmilyen!

Ez abszolút garantált.

Most képzeld el, milyen unalmas lenne az életed, ha minden egyes nap ugyanazt kellene csinálnod? Reggel bemenni, leülni pl. egy szürke irodában az asztalodhoz. Készíteni egy teát, kávét, elmerülni a napi rutinban. Hétfőtől péntekig.

Ezzel szemben ha nővér vagy, nem kell élned a megszokás rabjaként.

Napjaid rendkívül változatosak, hiszen semmiféle rendszer nincs benne. Egyik reggel nappalra indulsz, másik nap már könnyen lehet, éjszaka vagy távol. Majd fel sem eszmélsz, gyorsan kóvályogsz is vissza alvónap után reggel, álmos fejjel.

Hátránya, hogy ezáltal napjaid összezsugorodnak, meglepődve tapasztalod: Már eltelt a hónap??

Másrészt nővérként betegeid között mindennap találkozhatsz valamivel, ami új számodra. Minden egyes pillanatod más, nincs két egyforma perced sem. Nincs lehetőséged arra sem, hogy lankadjon a figyelmed. Olyan, mint napi rutin már már nem is létezik, könnyen felboríthatja egy váratlan esemény. Amely mint jól tudjuk, bele van számolva…

Nem kell tervezned, a mában élhetsz!

Erre jössz rá a legelőször!

Ismerős az érzés gondolom Nektek is, mikor hatalmas tervekkel nézed a beosztást. Magadban betáblázod, melyik nap mint fogsz csinálni. Mosolyogva, elégedetten hátradőlsz.

Ahogy számolgatod, azt tervezed: első éjszaka nappali része, vagy ez a szabadnap… nos igen, ez a nap kiválóan alkalmas lesz – mondjuk pl. ügyintézésre, takarításra, világmegváltásra.

Aztán mikor eljön a várva várt nap, még délben is kávéd kavargatod zombi fejjel, és kitartóan mondogatod: El kellene indulni!!

Persze megmozdulni sincs kedved, az előző nap fáradtsága még legalább két óráig fogva tart. Nem mész sehova,  – Majd máskor! – jelszóval nézel ki továbbra is szuper értelmesen a fejedből, miközben elkeseredetten terelgeted össze agysejtjeidet az esti műszak előtt.

Mondjuk előfordulhat, hogy egy idő után már kínos, amikor az ötödik időpontot mondod le és kérsz egy hatodikat a fodrászodtól, de sorry. Nővér vagyok.

Akár este nyolckor is ihatsz kávét!

A napi több csésze hatására, gyorsan immunitás alakul ki benned.

Előnye, hogy nem kell aggódnod, hogy nem tudsz aludni éjjel, miután egy kimerítő nappali műszakot követően, este lazításképpen összejössz barátaiddal, családoddal. Amikor is végre nyugodtan, sajgó lábaid lazán feldobva, egy széken vagy kanapén megpihentetve elkortyolgatsz egy finom, zamatos feketét. 

Sőt, éjszakai műszak után kifejezetten jólesik lefekvés előtt együtt kávézni pároddal, hiszen ez a pár perc adott arra, hogy találkozzatok.

Nem zavarnak a szagok!

Vér, váladékok, testnedvek, széklet… Bűzős, másoknak gyomorforgató sebek, szervek… Nekünk nincs új a nap alatt.

No, jó. Ezt nagyon nem könnyű megszokni elismerem, de próbálod, muszáj. Mindennap.

Olyannyira otthon van a nővér egy idő után a témában, hogy már a – másoknak undorító – váladékok színéről, szagáról, állagáról profin megtudja állapítani, honnan származik, ahogyan azt is, nagy valószínűséggel milyen kórokozó lehet benne. 

 – Ez szerintem vékonybél tartalom, szerinted? –  egy örök, összpontosító párbeszéd a vesetál felett.

De említhetném azt a szitut is, amikor belépsz a kórterembe… egy mély légvétel, és azonnal tudod: egy beteged bizony híg, véres székletet ürít.

Nem is ecsetelem tovább. Szerintem.

Apropó, tudjátok melyik gyógyszer záptojás szagú, ha felbontod? 🙂

Nem kell egész nap magassarkúban egyensúlyoznod.

Ahogy mondani szokták: Mindenki magából indul ki…

Szóval… ezért lehet, hogy csak nekem jelent előnyt? Én inkább sportos típus vagyok, és a magasságom is, nos egyszóval nem érezném jól magam szűk, magassarkú topánkában egész nap. 

Írjuk akkor most az előnyök közé. Ugyanis a mi napjaink kényelmes, laza papucsban, cipőben telnek, ebben rójuk a végeláthatatlan köreinket. Mennyivel kellemesebb, mint egy tűsarkúban topogni egész nap. Igaz?

( Azt már csak zárójelben jegyzem meg: Mondjuk a lábam ugyanúgy elfárad… )

Vannak igazi Angyali pillanataid!

Egy aranyos kis történet jutott eszembe.

Éjjel fél három. Végre lecsendesedik az osztály. Gyorsan elő egy kávé, pár perc levegőzés az ajtó előtt, mielőtt neki esnének a nővérkék a dokumentáció hegyeknek. Kis füzet, papírhegyek, szemüveg elő.

Csengetnek.

Nővérke belép a szobába.

 – Nővérke! Nagyon rosszul vagyok! Szóljon legyen szíves az orvosnak!

 – Mi a baj? Mit tetszik érezni? – szól komolyan. Azonnal tapintja is a pulzust, nézi a tekintetét, a légzését, miközben végig simítja homlokát, nem nyirkos-e.

 – Itt a fejem…– és megmutatja alaposan – vagyis.. a fejem egy részénél úgy érzem, mintha megduzzadtak volna a hajhagymák. Biztosan felment a vérnyomáson, vagy ez már agyvérzés, ugye?

Ne szólj semmit, mosolyogj! – utasítás az agyból.

 – Várjon, megnézem… – hajol közelebb a nővérke – adja csak ide a fésűjét!

 – Szerintem sokkal jobb, ugye?  – mondja, miután megfésülte.

 – Óh, igen Nővérkém! Maga egy Angyal! – mondja egy kis idő múltán elégedetten, mosolyogva.

🙂

Ha tetszett, oszd meg másokkal is.

Kíváncsi vagy mindennapjainkra?

Ápolónő blog – mindennapjaink. facebook  oldalon is várunk szeretettel! 🙂

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!