ápolónő

15 hamisítatlan jele, hogy nővér vagy.

Mint azt jól tudjuk, az Ápoló/Nők olyan különleges férfiak és nők csoportja, akik képességeik, tudásuk, lelkük érzelmeinek legjavát adják embertársaik számára napjaikon. Erre születtek, mások szolgálata az életük.

Fő erényük a mosoly, a vidámság, kedvesség, még akkor is, ha napjaikon oly sok támadás éri őket és nehézségbe ütköznek. Erősségük a hatalmas tudás, rugalmasság, empátia, az élet és a hivatásuk szeretete, tisztelete.

Azonban vannak egyéb hamisítatlan – úgymond – hétköznapi jelei is.

Párat elhoztam Nektek 🙂

 – Tekintete állandóan mosolygós, ha pedig felidegesítik egyszerűen kifejezéstelenné válik. A profi pókerjátékosok is megirigyelnék, mennyire el tudja rejteni gondolatait.

 – Ha a sarki közértben valaki homlokát kezdi törölgetni, képes elsőként odaugrani, pulzusát tapintva megkérdezni: Minden rendben van?

 – Nem rohan el öklendezve, ha valaki hány körülötte, sőt! Ott áll mellette egy darabig.

 – Hallása, látása végtelenül kifinomult. Gyakran olyat is meghall, illetve meglát amit nem kell (ene). Néma marad. Nem szól semmit. Senkinek!

 – Több dolgot képes megjegyezni és megcsinálni percek tört része alatt, mint más egy hét alatt. Különlegességének hála, egy kézzel is képes arra, amire az emberek többsége kettővel sem.

 – Pár perces kávészünete felér számára egy ötcsillagos nyaralással. Talán csak annyi gátolja a felhőtlen 300 másodperc eltöltésében, hogy végig ott csilingel ütemesen fülében: Nővérke!!!

 – Kézitáskájában a többi nélkülözhetetlen tárgy mellett megtalálható minimum 20 db toll ( hisz nap végére tuti elhagy legalább kettőt ), leszorító gumi, öltözéskor zsebeiből lazán beledobott branülkupak, visszafolyásgátló, gumikesztyű, ragtapasz s egyéb hasznosságok …

 – Ő az egyetlen a családi/baráti mozi délutánon, aki észreveszi azon apróságot a Vészhelyzet aktuális epizódjában, hogy a páciens intubálásakor nem fújták fel a tubus ballonját, vagy a monitor élesen csipog ugyan, de egyetlen elvezetés sincs a beteg mellkasán.

 – Ha meglát egy izmos, sportos férfi felsőtestet az újság címlapján nem az jut eszébe: ” Egek, ez pasi…!!”  Hanem, khmm… Könnyen előfordulhat, hogy a haját simító kézfején lévő ereiben tuti siklana a szürke branült is… gondolat fut át rajta.

Biztosan éjszakás, amennyiben:

forrás: pinterest.com

 – Fel sem tűnik, csak mikor öltözik át, hogy felemás zoknit vett fel. Ismét…

 – Minimum hetente egyszer otthon hagyja a telefonját, vagy valami fontosat, mert képtelen megjegyezni, hogy eltette-e?

 – Éjszakás műszakból hazatérve órákig keresi a szemüvegét, mire meglepődve tapasztalja, végig rajta volt.

 – Két napig képes mosni ugyanazt az adagot, mert este, a munkahelyére beérve jön rá, megint elfelejtett kiteregetni.

 – Hazaérve reggel párja vidáman próbálja megtervezni a napot, a bevásárlást, rá bízni dolgokat, vagy csak megkérni, hogy fizesse be a kocsi biztosítását. Ő bambán néz, pár perc múlva pedig már halvány fogalma sincs arról, mit mondott. Konkrétan keresztülfolyik a fején minden információ.

 – Képes üres tekintettel nézni értelmesen maga elé, akár órákkal ébredés után. Miután sikerült beazonosítania, hogy ez a föld nevű bolygó, azon belül Európa… Tovább töri a fejét: Vajon, ittam már kávét? Kéne inni egy kávét!  – egészen addig a kattanásig, amíg rá nem jön, hogy már a sokadik csészével gurítja le.

 – Főzés? Minden nap elhatározza, hogy most aztán rászoktatja gyermekeit a brokkolira és a sárgarépára – cél az egészséges táplálkozás, ugye!  De.. ma is győz a sült krumpli majonézzel, mert ez van kész leggyorsabban.

 – Ha megkérdeznéd tőle: Milyen szuperhős képességet választana, ha lehetősége adódna rá? Nos, nagy eséllyel az az idő megállítása lenne, hogy végre kialudhassa magát!

🙂

 

Keress bennünket facebookon is: Ápolónő blog – mindennapjaink oldalon várunk téged is!

Legyél egy vidám közösség tagja!

Ha tetszett, köszönöm, ha megosztod másokkal is.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!